Allerzielenmis. 2 november 2024

Op zaterdagochtend om 08:00 uur zal in de Bisschoppenkapel de traditionele Allerzielenmis opgedragen worden door onze nieuwe bisschop Mgr. Van den Hout. Deze mis is ter intentie van alle overledenen.

Allerzielenloop 2 november 2024

Vanwege de te grote drukte in 2023 hebben wij gekozen voor een andere opzet dit jaar. De groep was de laatste twee edities te groot om deze route op een verantwoorde wijze te lopen. De start is in tegenstelling tot eerdere jaren op de begraafplaats zelf, dus niet meer bij de Kapel in ’t Zand. U kunt aansluiten via de hoofdingang van de begraafplaats, de hoofdallee. Om te voorkomen dat te grote aantallen deelnemers op hetzelfde moment komen willen wij dringend verzoeken dat deelnemers met kinderen om 18.50 uur komen en deelnemers zonder kinderen om 19.30 uur. De laatste rondgang zal rond 20:30 uur starten.

De groepsgrootte is ongeveer 15 personen per groep. Elke groep start na een interval van enkele minuten. De groep wordt voorgegaan door een gids. De route wordt gemarkeerd door lampjes en zal leiden langs 16 monumenten die verlicht zijn. Bij elk monument staat de groep stil en geeft de gids kort uitleg. Aangezien de wandeling ter gelegenheid van Allerzielen een devoot karakter heeft wordt de route in stilte afgelegd ter nagedachtenis aan hier of elders begraven dierbaren.

De livemuziek wordt verzorgd rond de Bisschoppenkapel door ensemble ‘Crescendo’ uit Beegden. Op andere plekken zal ook gepaste stemmige muziek te horen zijn

Rondleiding 3 november 2024

Op zondagmiddag zal de laatste gratis rondleiding van dit jaar plaatsvinden. De rondleiding start met een inleidende presentatie in Café Aad Remunj, schuin tegenover de begraafplaats. Aanvang 13:00 uur. U kunt ook zonder deze presentatie aansluiten. De rondleiding start om 13:30 uur op de begraafplaats bij de publieksingang. Alle evenementen van dit weekend zijn gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *