Historie
Restauratie
Bereikbaarheid
Rondleiding
Publicaties
Nieuwsbrief
links
Vrunj van 't Aje kirkhaof
Contact
Gastenboek

De rondleiders van de Stichting Oude Kerkhof


Rondleidingen op het Oude Kerkhof in 2017

N.B.: De toegankelijkheid van het Oude Kerkhof voor rolstoelen en rollators is goed, maar de begaanbaarheid van de paden is soms door de ondergrond van kiezel en/of zand voor personen met deze hulpmiddelen matig. Ook de bisschoppelijke grafkapel en de nieuwe joodse begraafplaats zijn moeilijk toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn.

 

Zondag 26 maart 13.00 uur EERSTE algemene (gratis) rondleiding: START met inleiding in Zaal 'Aad Remunj', Herkenbosscherweg 10, schuin tegenover de begraafplaats.

Zondag 2 april 14.00 uur Herdenking Britse en Canadese vliegtuigbemanningsleden, oorlogsslachtoffers en verzetsstrijders. Bond van Wapenbroeders i.s.m. Joint Force Command Brunssum.

Zondag 30 april 13.00 uur Themarondleiding TWEEDE WERELDOORLOG EN JOODS ROERMOND : START met inleiding in Zaal 'Aad Remunj', Herkenbosscherweg 10, schuin tegenover de begraafplaats. Deelname Euro 3,00 p.p.

Zondag 21 mei 13.00 uur TWEEDE algemene (gratis) rondleiding: START met inleiding Zaal 'Aad Remunj', Herkenbosscherweg 10, schuin tegenover de begraafplaats.

Zaterdag 3 juni 14:00 uur 'Natuur op de begraafplaats' gratis rondleiding over 'den Aje Kirkhaof' verzorgen waarbij het accent op de natuur zal liggen.De wandeling, waaraan geen kosten verbonden zijn, start om 14.00 uur bij de publieksingang aan de Weg langs het Kerkhof.

Zondag 11 juni CUYPERSDAGEN:
Van 14.00 uur tot 14.30 uur presentatie over de restauratie van het het familiegraf van Pierre Cuypers in het gerestaureerde Lijkenhuisje, waarna aansluitend rondleiding over de begraafplaats waarbij tientallen aan de architect gerelateerde locaties bezocht zullen worden.

Zaterdag 9 september OPEN MONUMENTENDAGEN, nadere info volgt: Zie rubriek Nieuws.

Zondag 10 september OPEN MONUMENTENDAGEN, nadere info volgt: Zie rubriek Nieuws.

Zondag 1 oktober 'MAAND VAN DE GESCHIEDENIS', thema nog nader te bepalen. Deelname Euro 3,00 p.p.

Zondag 29 oktober 13.00 DERDE algemene (gratis) rondleiding: START met inleiding in Lijkenhuisje op begraafplaats.

Zondag 29 oktober 19.00 uur ALLERZIELENLOOP, nadere info volgt.

WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN

Buiten deze data is het natuurlijk mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding, er is geen minimale groepsgrootte, kosten € 3,- p.p. (met een minimum van € 15,00 bij 1 t/m 5 personen).

Dat geldt ook voor de volgende themarondleidingen
" Adel en 'kermisadel' op den Aje Kirkhaof"
" Kunstenaars, musici en medici op den Aje Kirkhaof"
" Flora en fauna op den Aje Kirkhaof" en
" De Tweede Wereldoorlog en joods Roermond op den Aje Kirkhaof"
" D'n Aje Kirkhaof en haar krijgsgeschiedenis".


Voor inlichtingen en reserveringen: Stichting Oude Kerkhof Mathieu Beeren 06-13574357 (bij geen gehoor 06-48211138) of info@oudekerkhofroermond.nlond.nl

wandeling oude kerkhof.